16 svar på ”Din Sömn

 • This is what everybody should learn as small children. The whole world would be so much better off!

  • Yes Ava, I really agree with you on that. It should be the basics.

 • Här var det mycket jag inte kände till. Det var spännande läsning. Jag sover bra men tack för många tips jag kan föra vidare.

  • Vad roligt att du tycker det. Ja det är verkligen en hel vetenskap kring detta, som ändå är så grundläggande. Förr fungerade det ju av sig självt. Man klev upp på morgonen, arbetade och till kvällen la man sig för att sova. Nu har vi så oändligt många störmoment och mycket stress som förstör. Men det är tur att det går att göra någonting åt, om man lägger manken till.

 • Det var minsan många tips. Dem ska vi prova här hemma eftersom vi sover lite si och så jag och gubben. Svårast är det att inte äta någonting på kvällarna men om det kan hjälpa är det nog värt det. Vi provar punkterna och säger hur det gick sedan om några veckor så där.

  • Men vad roligt att ni blev inspirerade att prova på lite nytt. Det är klart att ni ska sova gott! Jag ser så fram emot att få höra om era framsteg! Ett litet steg i taget.

 • Jag måste sluta jobba natt! Inte tänkt på att sömnen är så här viktig och har ingen ordning på den alls. Har nog tänkt att jag kan sova sen. När jag blir gammal. OM jag blir gammal när jag sover som jag gör nu. Eller inte sover som jag gör nu. Vad många bra tips!

  • För vissa passar nattjobb utmärkt, och för andra inte. Jag har arbetat mycket natt och mådde i längden inte alls bra av det. Nu när jag är i övergångsåldern har sömnen blivit en så mycket viktigare del för mig så vaken natt skulle inte fungera alls för mig. Tack för din härliga respons och vad kul att inlägget inspirerar! Klart att du ska sova gott!

 • En vetenskap för att lyckas med ett basalt grundbehov som sömnen. För ett långt, friskt och lyckligt liv behöver vi sova bort en tredjedel av det. En mycket viktig och bra text du skrivit jag tror alla behöver läsa. Också dem utan problem för alla känner många som inte sover bra.

  • Tack så mycket. Jag håller med. Det är så hemskt att ett av våra mest basala och livsviktiga behov ses så oviktigt idag, vilket skapar så ruskiga ringar på vattnet. Hela världen skulle behöver komma i fas och börja sova ordentligt.

 • Glömde skriva här förra gången. Så jädrans bra inlägg! Sover som sagt hyfsat själv men så mycket här jag inte kände till. Ska tipsa alla som sover för lite!

 • Va många bra tipps ja inte visste om! Tack och nu ska ja börja sova och må bra äntligen.

  • Det kommer att gå jättebra Jenny. Vad glad jag blir att texten passade dig.

 • Tack för alla underbara nya och gamla tips.
  Jag arbetar ännu på att sova bättre, går lite upp och ner, så alla tips är guld värt.
  Har testat meditation också, vart hittar jag denne Glenn?

  • Toppen Jane! (Ett av mina absoluta favoritnamn i världen.)
   Glenn Harrold har många riktigt bra meditationer på exempelvis Storytell. Här är några exempel:
   ”Chakra Awakening Meditation”
   ”Star Meditation” och
   ”Spiritual Healing” är riktigt fina.
   Det finns även många andra bra på till exempel Youtube. Hojta om du önskar några tips där. /Sarah

Lämna ett svar